W przedszkolnej kuchni
24 lutego 2016 r. biedronki
W trzecim tygodniu lutego Biedronki zapoznawały się z zawodem wykonywanym przez kucharza, a także przedmiotami niezbędnymi w kuchni. W tym celu razem z Paniami wybrały się na wycieczkę do przedszkolnej kuchni, po której Panie kucharki chętnie oprowadziły nasze maluchy, a także opowiedziały, na czym polega ich zawód i z czego, na co dzień korzystają przygotowując nam pyszne posiłki. A nasze przedszkolne obiadki to prawdziwe dzieła sztuki gdyż nie tylko smakują, ale i wspaniale wyglądają. W tym tygodniu, bowiem dzieci miały okazję spróbować „Żuczka na talerzu”, który zniknął z niego szybciej niż można byłoby się tego spodziewać. Nasze Biedronki dzięki zajęciom praktycznym już wiedzą jak ubić jajka na jajecznicę, odcedzić kluski, czy też przelać wodę z kubeczka do butelki. Kto wie może następnym razem to my coś stworzymy na talerzu?